Wat doe je dan? Wat is het wat je doet? Hoe heet het?
Ik wil je graag meenemen in mijn werk. Omdat ik geloof dat het jou ontzettend gaat helpen om stappen te zetten in je droomleven!

 

Ik ben een breinwerker. Ik werk met je lichaam en met je brein.
En… ik zou het fantastisch vinden als jij dit ook leert. Dat je leert dit bij jezelf te doen.

Want… als je een huis bouwt, zonder wegen eromheen. Zonder paden waar grondstoffen, voeding en energie het huis in kan komen, zal het een bijzonder en eenzaam huis met familie blijven.
Niemand kan er komen! Niemand weet dat het er is.

 

Infrastructuur

Steden hebben infrastructuur. Wegen, waterwegen, riolering, elektriciteit en tegenwoordig ook kabels met internet.
Waar een nieuwe wijk wordt gebouwd, of een flat wordt neergezet, wordt ook de infrastructuur hierop aangepast. Zodat het wonen daar ook prettig is.
Het is toch lastig als je enkel tussen 12 en 3 naar de wc kan en kan douchen, omdat er anders water tekort is.
Of dat je internet alleen hebt, als de zon in het zuiden staat en er geen wind is….

Infrastructuur in je lijf

In jouw lichaam is er ook een soort infrastructuur. Alle spieren, alle pezen, alle cellen staan met elkaar in verbinding. Alles staat in verbinding op allerlei verschillende manieren. Via bloedvaten en lymfevaten. Maar ook neurale verbindingen.
En de infrastructuur van de neurale verbindingen maak je in je babytijd. In die tijd zijn je hersenen volop in ontwikkeling, doordat jij volop beweegt. Dat doe je allemaal automatisch, reflexmatig. Er staan bewegingsprogramma’s klaar. Die hebben een soort startknop. En als die startknop is ingedrukt, dan moet je bewegen.
Dat doe je zonder er over na te denken. Het gebeurt reflexmatig en automatisch. Totaal onbewust.

Maar doordat je de beweging hierdoor ook eindeloos herhaalt, maak je verbindingen van je hersenen naar je spieren en leren zij elkaar steeds beter begrijpen en aansturen. De infrastructuur ligt er nu.
Fijn!
Nu kan je namelijk zelf beslissen of je wilt bewegen. Hoe vaak, hoe lang en met welke kracht. Ook de richting en snelheid kan je bepalen. Alles kan nu bewust. Er is geen startknop meer nodig, ook geen eindeloze herhaling, het reflexmatige is weg, want je doet het nu bewust.

Doordat al die neurale verbindingen er zijn, kan je ook je brein gaan stimuleren te leren op het vlak van bewegen in de ruimte, herkennen van emoties, horen van verschillende klanken, leer je sociale interactie en patronen. Kortom, doordat je brein zo goed voorzien is van een infrastructuur kan je jezelf ontwikkelen!

 

Wat nou als het niet perfect is…?

Soms… bij iedereen is dit het geval, is er in dit ingewikkelde proces een reflexpatroon niet helemaal perfect afgerond. Soms blijft de startknop nog aanstaan. Soms is er te weinig geoefend waardoor de neurale paden niet perfect zijn. Soms is de reflex gewoon helemaal uit gebleven.

En…. Soms was het perfect, maar komt er een kink in de kabel door een hele ontprettige gebeurtenis, die je koste wat kost, nooit meer mee wil maken. Uit voorzorg blokkeert je brein dit stuk gewoon, als het ware.

Breinwerken helpt. In al die gevallen helpt het.

Daardoor werk jij aan je infrastructuur. Je verbetert het.

 

Wat brengt Breinwerken jou?

En… wat gaat het je brengen?
Groei, ontwikkeling, op alle gebieden!

Meer ontspanning in je lijf, waardoor bewegen makkelijker gaat.
Meer ontspanning in je brein, waardoor je meer relaxed wordt en beter gaat slapen.
Je gaat je makkelijker ontwikkelen, op alle vlakken. Je brein regelt immers bijna alles?

Bij mij is het veel stiller in mijn hoofd geworden.
De eindeloze stroom aan gedachten is trager geworden en zachter. Soms ligt het gewoon helemaal stil! Hierdoor bepaalt het veel minder mijn leven!

Ik voel veel meer. Ik voel sneller wat mij geen energie geeft en hierdoor maak ik makkelijker keuzes. En die voelen gewoon goed, ook als het van het ‘normale’ afwijkt!
Ik spreek me hierdoor ook meer uit. Want… ik weet dat ik voor mezelf te zorgen heb en dat ik geen denkwolken boven mijn hoofd heb zweven.

Ik sta steviger. Ik kan situaties beter loslaten. Ik trek het me allemaal bijna niet meer persoonlijk aan.

 

Doe mee!

Wil jij breinwerken nu ook ervaren?
Luister de podcast van 29 februari 2022. In die podcast gaan we samen aan de slag. Jij gaat het ervaren!