Leef jij in het nu?
Ik weet nog niet helemaal hoe je in het nu leeft.
Want ik heb gewoon nog oude patronen, oude oordelen en oude angsten die me soms razendsnel meenemen.
Bovendien denk ik dat het ook verstandig is, het verleden en de toekomst in het nu mee te laten wegen.
Maar…. Ondanks dit weet ik wel dat ik veel beter in het nu ben! En dus ook in het nu leef!

 

Als je echt in het nu bent, ben je niet steeds verstopt in je gedachten.
Gedachten zijn niet het echte leven.
Gedachten houden en blijven voeden is zelfs een manier om niet echt in het leven te zijn. Die gedachten wereld is volledig onder jouw controle, ook al voelt het niet zo, en geeft je dus ook controle over je leven. Een veilig leven.

Bovendien zijn gedachten vaak gebaseerd op het verleden. Over wat het toen was, wat je toen pijn deed en dat plak je vaak zonder problemen over nieuwe situaties of over situaties die nog gaan komen.

Gedachten kunnen ook gebaseerd zijn op angsten over wat er in de toekomst kan gebeuren. En op die manier leef je ook niet in het nu.

Dus stop met dat denken!

 

Hoe dan?

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat het mogelijk is, dat weet ik wel.
Ik denk dat ik echt wel gouden medailles had verdiend voor leven in gedachten. In mijn gedachten was een wereld ontstaan die niet meer echt leek op de echte wereld. En daardoor werden teleurstellingen uitvergroot. Ik had ze in mijn gedachten al voorspeld, al gevoeld en was er in het echte leven ook op gespitst en…. Ja… ik was goed in het herkennen van al die gedachten in de wirwar van het echte leven.

En toch… toch durf ik te zeggen dat mijn brein totaal anders functioneert nu. Ik denk vele malen minder. Ik durf veel meer op mijn gevoel af te gaan. Het is ontzettend veel stiller in mijn hoofd en mijn denken is veel meer aanmoedigend.

 

Challenge, het werkte voor mij!

In september ben ik begonnen met een challenge voor mijzelf. Ik wist dat breinwerken voor mij veel zou kunnen doen. Dat wist ik door de literatuur, dat wist ik door cursussen waarin ik de liefdevolle handen van medecursisten op mijn lijf voelde en wat dit met me deed en ik wist het door mijn gevoel. Maar…. Net als dat ik drop niet laat staan, nog graag jam en hagelslag eet, hoewel ik weet dat ik liever zonder suikers door het leven zou gaan, omdat ik weet dat dit beter is,… het overgaan tot anders doen, dat lukte nog niet.
Dus… begon ik met mezelf een challenge.

Een soort ultimatum. Want… dan zou het daarna…. Als het toch niet hielp… dan zou ik wellicht een andere keuze maken, maar dat vond ik mezelf nog niet waard, want ik kon toch zeker eerst wel eens zelf wat met mezelf gaan doen?

En… ik deed het. Ik vond het heerlijk! En de beweging die kwam was magisch!
Breinwerken heeft veel voor mijn kinderen betekend, maar nu indirect weer. Omdat hun moeder zoveel beter in het velletje komt te zitten, kunnen zij ook weer stappen zetten. En zien ze een fijn voorbeeld!

 

Hoe is het met jou?

Heb jij de bril van het verleden op? Kijk jij naar het nu gekleurd door de ervaringen die je ooit meemaakte en die je geraakt hebben?
Projecteer jij deze pijnen op het nu of op de toekomst?

 

Heb jij moeite met het omarmen van wat er is. Wat er nu is. Wat er was?
Ben jij je steeds aan het voornemen het anders te gaan doen, maar zet je de stappen maar niet, terwijl je weet dat het beter voor je is?

 

Dan nodig ik je uit om mee te doen aan de gratis webinar Het Gaat Om Jou en/of aan de week waarin ik maandag, dinsdag en woensdag in elk geval live ga op Instagram (en Facebook) om met jou aan de slag te gaan!
Breinwerken zal voor jou ook het verschil gaan maken, daarvan ben ik zeker!

 

 

#jezelfopde1eplek

#kiesvoorjezelf

#frissestart

#mooirechtop

#mooirechtopvoorjou

#omdathetanderskan

#uitdagingen #ontwikkelen #werkenaandebasis #reflexen #reflexintegratie #ontwikkelingvanjezelf

#breinwerker

#bewegenisdesleuteltotgroei

#voelenhoedoejedat

#bewegendbrein

#breincoach

#bewegendbreincoach

#bewegendbreinwerker

 

Voor jou heb ik twee prachtige aanbiedingen.

#jezelfopde1eplek voor 15 euro en jezelf met bewegingen op de eersteplek zetten is precies wat je gaat doen. Want je brein gaat zich ontwikkelen!!

 

En #kiesvoorjezelf voor 520 euro.