Oneerlijkheid is een thema wat vaker terugkomt.
Veel werd je voorgehouden, je belooft, maar werd niet nagekomen.
En er wordt lelijk over anderen gepraat. Dat geeft je een onprettig gevoel.
Je hebt de overtuiging: ‘Volwassenen zijn niet te vertrouwen.’
Dat is niet een veilige basis om op door te bouwen…. Dat besef je.

 

Het is al vaker langs komen en dan vertel je in een sessie: ‘Ik besloot op dat moment van chaos en onveiligheid later de scherven in mijn leven wel op te ruimen.’
Jij was een kind, maar nam een enorm volwassen besluit, terwijl de twee volwassenen, jouw ouders, als kinderen waren en je niet beschermden.
En dat later in je leven, dat ben je nu aan het doen.
De kleine in jou heeft veiligheid nodig. Die wil gezien worden en erkend. Die kleine in jou heeft het goed gezien en goed gevoeld. Er was oneerlijkheid, er waren oordelen, er werd beloofd en die beloften werden niet nagekomen. Dat was er allemaal. En dat voelde voor de kleine in jou toen ontzettend onveilig, want het had niet de keuze om weg te gaan, de kleine jij was volledig afhankelijk.

Daarom werken we aan je veiligheid en zorgen we dat je in het nu die veiligheid  kan voelen.
Aanraking kan daarbij helpend zijn. Je tactiele systeem is het eerste wat klaar is in de ontwikkeling van de mens. Dus je brein begrijpt aanraking goed. Je zucht regelmatig en daarmee laat je elke keer wat los.

Er is veel en stukken raken we aan. Dat geeft beweging en verandering. En verandering is eng, net als kiezen. Daar gaan we ook nog mee aan de slag, te lezen in een ander blog!