Breinwerken is onder andere reflexintegratie is op maat werken. Ik kijk naar wat er bij jou nodig is.
(Om het lezen te vergemakkelijken heb ik het verder over jou.)

Wat er nodig is, dat hangt van veel af:
Wat is het doel?
Wat is de uitdaging?
Hoe is de ontwikkeling gegaan vanaf het leven in de baarmoeder tot nu?
Hoe was de babytijd; wat ging goed, wat was opvallend?

Zo gaan we met elkaar in gesprek.

Wat is het plan van aanpak vervolgens?

Alle informatie die je met mij deelt, zie ik als een soort wegwijzers.
Ik werk niet met een vastomlijnd plan. Ik ben een chaoot en richtlijnen zijn dan fijn. Maar ik ben ook een erg intuïtief iemand en ben sterk als ik mijn gevoel volg.

Bovendien is mijn kijk holistisch. Lichaam en geest hebben een sterke relatie en beïnvloeden elkaar volop.
Dat is ook waarom ik mijn manier van werken Breinwerken noem.

Ik ben een Breinwerker en daarmee bedoel ik dat ik kijk hoe we jou in de basis kunnen helpen.
Dat doe ik onder andere met reflexintegratie.
Door alle informatie, de uitdagingen waar je tegenaan loopt en de doelen ga ik samen met jou voelen waar ik het beste mee kan beginnen. Ik vraag jou ook je lichaam echt te voelen en daarin begeleid ik je.

Jij komt nu bij mij binnen in mijn kantoor in mijn achtertuin. Je hebt lekkere (zachte) kleren aan. Het liefst de armen en benen bedekt. We praten over waarom je bij me bent en overleggen hoe we het aan gaan pakken.
Deze eerste keer leg ik vaak uit wat reflexintegratie is, omdat ik het belangrijk vind dat je begrijpt dat alles goed is! Kort gezegd is dit wat ik je ga vertellen: we gaan je hersenen handiger inrichten.

En nu ga ik beginnen.

Het kan zijn dat ik juist begin met een oefeningen of aanrakingen van reflexintegratie.
Mijn insteek is dat het veilig is en dat het je innerlijke veiligheid vergroot. Aanraking werkt hier goed bij omdat dit erg gericht is om je beter te laten
voelen. Elke keer raak ik je op een manier aan die je bewust voelen sterk verbetert omdat het je tactiele systeem enorm stimuleert. Dit tactiele systeem staat aan de basis van ons zijn, omdat dit het eerste is wat we als baby in de baarmoeder al hadden en ook uit dezelfde stamcel komt als het zenuwstelsel. En als het goed is, voel je je veilig bij mijn aanraking.


Sommigen vinden het fijn dat ik aan de voeten begin, wat een mooie start is. Je voeten zijn in het dagelijks leven immers je basis! En hoe steviger je die hebt, hoe steviger je staat, zowel letterlijk als figuurlijk. Maar soms zijn de voeten erg gevoelig en daarom kan het juist bedreigend zijn om aan de voeten te zitten in het begin. Dan kunnen we kiezen voor de handen, of juist de rug.
We werken samen. Jij moet je veilig voelen, anders kan je niet gaan groeien. Dus veiligheid en je fijn voelen is een belangrijke voorwaarde!


Breinwerken is geen quick fix

Breinwerken is voelen wat nodig is. Het is als een reis. We zullen samen onderzoeken welk verhaal in je lichaam is opgeslagen. Hierdoor zul jij inzichten opdoen, overtuigingen die je hebt beter kunnen begrijpen. En heel vaak kan je het daarna loslaten en anders gaan doen.
Werken met reflexintegratie is geen quick fix. Oefeningen die ‘aanslaan’ of als erg prettig worden ervaren, of juist iets wat erg veel aandacht nodig heeft, krijg je mee als huiswerk, als het bij je past. Dit is niet altijd mogelijk. Ook niet altijd nodig.
(Huiswerk doen is geen must! Het is hoe dan ook belangrijk dat de huiswerk tijd prettig is, omdat je met weerstand niet bereikt wat je wil bereiken.)

In praktijk komen de meeste klanten 1x in de paar weken een uur of 2 uur langs. Op deze manier is er tijd om alles te verwerken.
Maar ben jij iemand die graag door wil pakken, dan kan het juist weer de voorkeur hebben voor elke week of zelfs meerdere keren per week.

Er is geen goed of fout. Het gaat in overleg en wat voor jou goed voelt! En dat kan je elke keer weer aanpassen!

Kortom, kom het ervaren!

Het mooie is, je bent er zelf bij. Jij geeft aan wat je prettig vindt, waar je behoefte aan hebt.
En verder? Lig je gewoon op de massagetafel en ontvang je.
Je beweegt mee en soms, als ik het vraag, beweeg je een beetje tegen.
Vergis je niet; je kan er enorm moe van worden! Ook al lijk je weinig te doen!
Want je stimuleert je hersenen en de aanmaak van nieuwe verbindingen!


Ga je mee op deze bijzondere reis? Maak dan snel een afspraak door mij te emailen! (info@mooirechtop.nl)

Bij Mooi Rechtop is iedereen met elke uitdaging welkom.
De enige voorwaarde is dat jij ‘anders’ aan jezelf wilt werken!
Dus,… ben je klaar met praten over? Begrijp je dat je je systeem kan stimuleren door met je lichaam aan de slag te (laten) gaan? Dan ben je bij Mooi Rechtop op het juiste adres!

Ik werk anders en kijk anders naar uitdagingen. En zie het als een kans om je basis te verstevigen. En vanuit die stevige basis kan jij zelf aan de slag omdat je kan gaan DOEN!