Hoe werkt reflexintegratie bij Mooi Rechtop?

Reflexintegratie is op maat werken. Ik kijk naar wat er bij jou of jouw zoon of dochter nodig is. (Om het lezen te vergemakkelijken heb ik het verder over jou.)
Wat er nodig is, dat hangt van veel af. Wat is het doel? Wat is de uitdaging? Maar ook hoe is de ontwikkeling gegaan vanaf het leven in de baarmoeder tot nu. Hoe was de babytijd; wat ging goed, wat was opvallend? En zo gaan we met een vragenlijst die je van te voren ontvangt eigenlijk elke fase door.

Wat is het plan van aanpak vervolgens?

Alle informatie die je met mij deelt zie ik als een soort wegwijzers. Reflexintegratie is geen vastomlijnd stappenplan. Door alle informatie, de uitdagingen waar je tegenaan loopt en de doelen heb ik een indicatie waar ik het beste mee kan beginnen.

Jij komt nu bij mij binnen in mijn kleine kantoortje in mijn achtertuin. Je hebt lekkere (zachte) kleren aan. Het liefst de armen en benen bedekt. Je mag gaan liggen op de massagetafel. We praten over waarom je bij me bent en overleggen hoe we het aan gaan pakken. Deze eerste keer probeer ik altijd uit te leggen wat reflexintegratie is, vooral bij kinderen vind ik het belangrijk dat ze begrijpen dat alles goed is! En dat we de hersenen aan de basis handiger gaan proberen in te richten.
En nu ga ik beginnen. Vanaf nu is het voor iedereen anders. Soms testen we ook de samenwerking van de ogen met de hersenen nog. Dit maakt ook goed visueel wat maakt dat er uitdagingen zijn!
Het kan zijn dat ik juist begin met een protocol van reflexintegratie. Dat kan dan bijvoorbeeld het protocol Tactiel zijn omdat dit erg gericht is om je beter te laten voelen. Elke keer raak ik je op een manier aan die je bewust voelen sterk verbetert omdat het je tactiele systeem enorm stimuleert. Dit tactiele systeem staat aan de basis van ons zijn, omdat dit het eerste is wat we als baby in de baarmoeder al hadden en ook uit dezelfde stamcel komt als het zenuwstelsel.

Het kan ook zijn dat ik voor een ander protocol kies. Of ik test gewoon enkele reflexen en ga hiermee aan de slag. Als er sprake is van enige gespannenheid is het belangrijk eerst vertrouwen te winnen. Dus het werken gaat altijd in overleg.
Sommigen vinden het fijn dat ik aan de voeten begin, wat een mooie start is. Je voeten zijn in het dagelijks leven immers je basis! En hoe steviger je die hebt, hoe steviger je staat, zowel letterlijk als figuurlijk. Maar soms zijn de voeten erg gevoelig en daarom kan het juist bedreigend zijn om aan de voeten te zitten in het begin. Dan kunnen we kiezen voor de handen, of juist de rug.

Reflexintegratie is geen quick fix

Werken met reflexintegratie is geen quick fix. Oefeningen die ‘aanslaan’ of als erg prettig worden ervaren, of juist iets wat erg veel aandacht nodig heeft, krijg je mee als huiswerk. Ouders die mee zijn leer ik de techniek aan, zodat het thuis herhaald kan worden.

In praktijk komen de meeste klanten 1x in de 3/4 weken een uur langs. Wanneer er thuis verder gewerkt wordt, kunnen er toch al snel grote stappen in de ontwikkeling te zien zijn. Meestal wordt het doel na 10 sessies als behaald ervaren.

Wanneer thuis oefenen niet mogelijk is, wordt er ook gekozen voor elke week. Of voor langere sessies.

Volwassenen kiezen ook voor langere sessies en dan 1x per maand, zodat het systeem tijd krijgt alles te verwerken. Maar iemand die graag door wil pakken, kan juist weer de voorkeur hebben voor elke week of zelfs meerdere keren per week.

Er is geen goed of fout. Het gaat in overleg en wat voor jou goed voelt! En dat kan je elke keer weer aanpassen!

Kortom, kom het ervaren!

Het mooie is, je bent er zelf bij. Jij geeft aan wat je prettig vindt, waar je behoefte aan hebt. En verder? Lig je gewoon op de massagetafel en ontvang je. Je beweegt mee en soms, als ik het vraag, beweeg je een beetje tegen. Vergis je niet; je kan er enorm moe van worden! Want je stimuleert je hersenen en de aanmaak van nieuwe verbindingen!
Ga je mee op deze bijzondere reis? Maak dan snel een afspraak!