Eens een juf, altijd een juf?

Dat dacht ik.
En… ik vind het heel leuk om te delen over mijn werk, maar Mooi Rechtop en ik dus zijn een andere weg ingeslagen.
Ik werk niet langer met kinderen.

Maar… omdat ik het belangrijk vind dat jij wel ziet wat er allemaal mogelijk is, laat ik het nog staan.

Ik wil graag iedereen laten genieten van leren, van jezelf ontwikkelen. Stappen maken in het leren of nieuwe dingen onder de knie krijgen, dat geeft namelijk bergen energie!
Als dit op school niet gaat, is het fijn als iemand met een andere bril mee kan kijken. Buiten de kaders zoekt naar oorzaken en oplossingen.
Hoe fijn is het om echt te leren leren?

Waarin is Leren Leren bij Mooi Rechtop uniek?

Mooi Rechtop kijkt anders naar uitdagingen en dat doe ik ook bij uitdagingen in het Leren Leren. Naast dat ik de uitdagingen serieus neem en hier ook handvatten en tips voor heb, bied ik dit aan in combinatie met het onderzoeken en vooral aanpakken van de oorzaken. Reflexintegratie zorgt dat de basis voor het leren neuraal goed aangelegd wordt, waardoor je sterker wordt en beter in staat bent de uitdagingen aan te gaan. Het leren leren kan landen omdat je (neuraal) gegroeid bent en verbindingen in je hersenen hebt aangelegd die de tips kunnen laten landen!
Hieronder omschrijf ik de verschillende trainingen die ik aanbied. Uiteraard is het ook mogelijk voor een uniek pakket te gaan van dit leren wat aansluit bij de doelen die vooraf gesteld worden!

Leren Leren Methode

Leren leren methodeDeze methode leert je leren, plannen en hele gestructureerde conceptmappen (mindmaps) maken. Het verbetert de woordenschat, het begrijpend lezen en het leren. Het is wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken.

Leren Leren Schoolbasis:

Deze training is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar die makkelijker willen leren en het zelfvertrouwen willen vergroten. Dit zijn 8 trainingen van 1 1/2 uur met huiswerk (+ 15 min.)
De training is gericht om effectief te leren leren, het maken van boekverslagen en spreekbeurten, het onthouden van bijvoorbeeld moeilijke letters, de tafels en last but not least stimuleer je het zelfvertrouwen.

Leren Leren Training 12+:
Training 12+ is voor iedereen ouder dan 12 jaar die beter wil leren. Hier ligt de nadruk op samenvatten, slim leren, plannen en gestructureerd aantekeningen maken. Dit kan op 1 dag of in 2 middagen/avonden.

Leren Leren Extra:
De Training Extra is speciaal voor groep 8 leerlingen of brugklassers die Leren Leren Schoolbasis afgerond hebben.
Ook is het mogelijk een combinatie van Leren Leren Methode Schoolbasis en 12Plus te maken. Dan begin je in groep 8 en maak je na de herfstvakantie (als je gewend bent aan de nieuwe school, de 12+ onderdelen die gericht zijn op het plannen en aantekeningen maken. Bovendien kan je dan ook alles nog even opfrissen. Leren Leren Plus:De Plus Training is voor alle geïnteresseerden die ook goed willen leren samenvatten, of efficiënter presentaties willen voorbereiden of presenteren. Bijvoorbeeld omdat zij ervaren dat het makkelijker en leuker kan of om kinderen beter kunnen begeleiden. Het gaat dan echt om het tekstverwerpen en het maken van een conceptmap (een gestructureerde vorm van een mindmap).
Deze Plus Training is uitermate geschikt voor ouders en leerkrachten die graag op een andere manier de kinderen willen begeleiden in het leerproces. Zij krijgen de speciale Leren Leren Methode aangeboden in een cursus van 2 à 3 uur.
Lees meer over Leren Leren Methode.

Ik Leer Leren

Leren leren methodeDe titel zegt genoeg. Leren kun je leren en dat gebeurt in deze training voor groep 7/8 en brugklassers. Makkelijker leren; daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat begint met inzicht krijgen in waar je goed bent, maar ook is het belangrijk te ontdekken waar de leerblokkades zitten.
Leren gaat pas goed als er voldoende concentratie is, dus daar besteedt de training ook aandacht aan, net als aan motivatie. Want het is belangrijk om door te zetten, ook als het even moeilijk is.
Deze training is voor leerlingen uit groep 7/8 of brugklassers; Gewoon als goede voorbereiding, of juist omdat er een probleem is op school met het leren of presteren. Kinderen met concentratieproblemen, faalangst, leerachterstanden, die minder presteren dan verwacht wordt, die alles op school weer vergeten, die niet kunnen automatiseren, met dyslexie, dyscalculie, nld of ad(h)d,… Iedereen is welkom!
De ervaring leert dat het goed is zelf voor mede-cursisten te zoeken wanneer je deze training in een groepje van 3 wilt doen. Uiteraard kan je deze cursus individueel doen. Dan mis je wel het effect van de tips van anderen.
Lees meer over Ik Leer Leren.

Snel Leren is Leuk Leren

Je krijgt inzicht in de manieren van leren en vooral leer je zeer bruikbare vaardigheden; tijdens de training zul je 2-3x sneller lezen, je leert informatie in mindmappen te zetten. Ook worden geheugentechnieken ingezet om je huiswerk goed te onthouden.
Het klinkt goed; snel leren! Dat betekent dat je meer tijd overhoudt voor andere dingen. Snel leren bereik je door efficiënt te leren, door goed te plannen, door effectieve technieken in te zetten zodat je door zo min mogelijk inspanning het maximale resultaat haalt.
Op de middelbare school krijg je opeens veel vakken en allerlei verschillende opdrachten; hoe plan je dit goed in? Hoe pak je al dat verschillende huiswerk nu goed aan?

Alle opdrachten doe je met je eigen huiswerk, dus de training vraagt niet heel veel extra en de effecten zijn er dus ook eigenlijk direct al.
Deze training is voor iedereen die de basisschool verlaten heeft en sneller wil lezen, makkelijker wil leren en vooral ook goed wil plannen. Het leren gaat effectiever en efficiënter.
Wanneer er 3 deelnemers zijn gaat de training van start. Uiteraard kan het ook individueel.
Meer lezen over Snel Leren is Leuk Leren.

Ik Leer Anders

Leerproblemen; dat vindt niemand leuk! Helaas helpt de extra hulp soms niet. Informatie op school komt onvoldoende binnen en blijft niet “hangen”.
Vaak is de oplossing een andere manier van leren en denken. De informatie moet op een andere manier verwerkt worden. Als dat lukt, is het mogelijk de informatie ook te onthouden. Je moet leren de informatie visueel te maken!
Het is mogelijk in een paar sessies de basis aan te leren, waardoor het makkelijker wordt om mee te komen op school.
De Ik Leer Anders Trainingen zijn individuele trainingen.

Ik Leer Anders is een uitkomst voor kinderen die problemen hebben met:

• Taal; dictee en spelling
• Lezen
• Rekenen; tafels onthouden, plus en min sommen automatiseren
• Klokkijken
• Informatie onthouden
• Concentratie; snel afgeleid zijn
• Organisatie en planning

De “Ik leer anders” training bestaat uit 4 tot 6 sessies van ongeveer een uur.
Er hoort wel een beetje huiswerk en oefenen bij. Daarom moet er ook iemand met je mee komen, zodat je samen weet wat je thuis moet oefenen.
Bij de “Ik leer anders” methode is het al direct na de eerste keer duidelijk of het werkt, of niet. Dat betekent niet eindeloos dooroefenen, maar weten waar je aan toe bent.

Misschien vind je het fijn om hier nog verder te lezen:

https://masgutovamethod.com
https://www.masgutovamethode.nl
https://www.rmtinederland.nl
https://www.rhythmicmovement.org

www.kindinbeeld.nl
www.snellerenisleukleren.nl
www.cnls.nl
www.ikleerleren.nl
www.ikleeranders.nl
www.teamtoppers.nl