Begeleiding bij Mooi Rechtop is op maat werken.
Omdat ik werk vanaf de basis is elk kind met elke uitdaging welkom. De relatie tussen je lichaam en je hersenen is mijn werk. Je hersenen sturen alles aan, dus de oorzaak van elke uitdaging kan liggen in deze samenwerking tussen je lichaam, het bewegen en je hersenen.

Of je kind nu onrustig is, kort geconcentreerd kan zijn, te snel afgeleid is, moeite heeft met lezen, met automatiseren of met schrijven,… of dat het blijft vallen en overal tegenaan blijft lopen! Ieder kind met elke uitdaging is welkom!

Ik kijk naar wat er bij jou of jouw zoon of dochter nodig is.
Wat er nodig is, dat hangt van veel af. Wat is het doel? Wat is de uitdaging? Maar ook hoe is de ontwikkeling gegaan vanaf het leven in de baarmoeder tot nu. Hoe was de babytijd; wat ging goed, wat was opvallend?

Wat is het plan van aanpak vervolgens?

Alle informatie die je met mij deelt zie ik als een soort wegwijzers. Door alle informatie, de uitdagingen waar jullie tegenaan lopen en de doelen heb ik een plan met potlood waarmee ik het beste mee kan beginnen.

Jullie komen nu bij mij binnen in mijn kleine kantoor in mijn achtertuin. Je dochter of zoon heeft lekkere (zachte) kleren aan. Het liefst de armen en benen bedekt en mag gaan liggen op de massagetafel. We praten over waarom jullie bij me zijn en overleggen hoe we het aan gaan pakken.
Deze eerste keer probeer ik altijd uit te leggen wat mijn manier van werken is, vooral bij kinderen vind ik het belangrijk dat ze begrijpen dat alles goed is! En dat we de hersenen aan de basis handiger gaan proberen in te richten.
En dan gaat de begeleiding echt beginnen.

Vanaf nu is het voor iedereen anders. Soms test ik het één en ander omdat dit goed visueel maakt dat er nog uitdagingen zijn in de bewegingen (reflexen) of in de oogsamenwerking.
Het kan zijn dat ik juist begin met een protocol van reflexintegratie, bijvoorbeeld sterk gericht op voelen.
Sommigen vinden het fijn dat ik aan de voeten begin, wat een mooie start is. Je voeten zijn in het dagelijks leven immers je basis! En hoe steviger je die hebt, hoe steviger je staat, zowel letterlijk als figuurlijk. Maar soms zijn de voeten erg gevoelig en daarom kan het juist bedreigend zijn om aan de voeten te zitten in het begin. Dan kunnen we kiezen voor de handen, of juist de rug.
Er is geen vast plan en we kijken samen wat jij nodig hebt en prettig vindt!

Reflexintegratie is geen quick fix!

Werken met reflexintegratie is geen quick fix. Oefeningen die ‘aanslaan’ of als erg prettig worden ervaren, of juist iets wat erg veel aandacht nodig heeft, krijg je mee als huiswerk. Ouders of verzorgers die mee zijn leer ik de techniek aan, zodat het thuis herhaald kan worden.

Daarbij zullen niet alle doelen tegelijk behaald worden. Maar waarschijnlijk zullen er zelfs meer doelen behaald worden. Want doordat we het brein beter inrichten en aanwezige stress weghalen, zullen op allerlei vlakken stappen gemaakt worden! Angst om alleen naar boven te gaan kan bijvoorbeeld verdwijnen, naast groei van leessnelheid!

In praktijk komen de meeste klanten 1x in de 3/4 weken een uur langs. Wanneer er thuis verder gewerkt wordt, kunnen er toch al snel grote stappen in de ontwikkeling te zien zijn. Meestal wordt het doel na 10 sessies als behaald ervaren.

Wanneer thuis oefenen niet mogelijk is, kan er ook gekozen voor elke week begeleiding. Of voor langere sessies.
Er is geen goed of fout. Het gaat in overleg en wat voor jullie goed voelt! En dat kan je elke keer weer aanpassen!

Kortom, kom het ervaren!

Het mooie is, je bent er zelf bij. Jij geeft aan wat je prettig vindt, waar je behoefte aan hebt. En verder? Lig je gewoon op de massagetafel en ontvang je. Je beweegt mee en soms, als ik het vraag, beweeg je een beetje tegen.
Vergis je niet; je kan er enorm moe van worden! Want je stimuleert je hersenen en de aanmaak van nieuwe verbindingen!

Ga je mee op deze bijzondere reis? Maak dan snel een afspraak!

Een kennismakingsafspraak van 1/2 uur is gratis. Een losse sessie van 1 uur kost 70 euro en een strippenkaart voor 10 sessies van 1 uur kost 625 euro.