Steeds stap je in dezelfde valkuil…. Je bent er klaar mee!

Misschien denk je,.. het gaat me nooit lukken!
Misschien denk je,… ik heb mij neer te leggen, want ik kan mijn grenzen gewoon niet aangeven…
Misschien denk je,… meer is niet voor mij weggelegd. Dit is wat het is. Dit is wie ik ben.
Ik dacht, of misschien hoopte ik dat er meer in me zat. Dat er meer mogelijk was voor mij, maar…. ik doe het niet.
Ik leer niet.
Elke keer stel ik mezelf teleur.
Steeds leer ik het niet anders te doen.

Of misschien moedeloos.
Jij zoekt iets anders.
Jij wilt graag een andere knop indrukken, maar waar zit die knop die de beweging in jouw persoonlijke ontwikkeling wel in gang zet??

Die knop is breinwerken!
Die knop is reflexintegratie!

Bewegingsprogramma’s installeren dat is reflexintegratie in een notendop

De kortste uitleg van reflexintegratie is door een vergelijking met de computer te maken. Reflexintegratie is alsof je (delen) van de hersenen opnieuw installeert. Dat doe je door bewegingsprogramma’s opnieuw te doorlopen. Zo worden nieuwe zenuwverbindingen gemaakt of hersteld. Hierdoor worden hersengebieden beter bereikbaar waardoor je kunt gaan leren en groeien!

Ons brein heeft zich in de evolutie ontwikkeld. En hoewel er nog vele geheimen zijn in het brein, is duidelijk dat er een sterke relatie is tussen ons brein, onze motoriek en onze zintuigen. De basis van ons brein wordt gelegd in de fase van 0 tot 2 jarigen, die we herkennen in de mijlpalen die de kinderen dan doorlopen. Denk aan rollen, kruipen, leren zitten en natuurlijk lopen. Uiteindelijk zorgen deze bewegingen voor fundament van neurale verbindingen. Dit is de basis van het netwerk voor informatie-uitwisseling.

Bewegen is de basis van leren

Alle bewegingen die een baby maakt, zorgen ervoor dat de motoriek en het neurale netwerk zich ontwikkelt. Doordat een klein kind een bepaald bewegingspatroon niet optimaal afgerond heeft, kan het neurale netwerk ook niet optimaal functioneren. Het is nog niet af, er lopen nog ‘paden dood’. Dat kan leiden tot uitdagingen op leergebied, maar ook op sociaal of emotioneel gebied.

Mooi Rechtop werkt met reflexintegratie

Reflexintegratie is heel simpel gezegd: kijken welke bewegingen jij als baby niet goed hebt afgerond, zodat je neurale netwerk ook niet optimaal ontwikkeld is. Mooi Rechtop zet reflexintegratie in om de ontwikkeling te optimaliseren.
Hiervoor is het niet noodzakelijk om precies te weten hoe jij je als baby hebt ontwikkeld, want met een bewegingsanalyse wordt mij snel duidelijk waar ontwikkeling nodig is.

Reflexintegratie geeft je de kans je neurale-motorische-zintuiglijke basis zo optimaal mogelijk neer te zetten!

Reflexintegratie bij stress

Ook stress kan je belemmeren om goed te functioneren. Een trauma of stress zorgt voor blokkades in je brein en dus ook in je bewegen. Vaak kan je dit ook zien. Mensen die tegen overspannenheid aanlopen bewegen vaak star.
Door met reflexintegratie te werken hoef je niet te praten over de stress, maar je lichaam en je brein ervaren de veiligheid door de bewegingen en zijn daarom goed in staat de stress los te laten, waardoor de blokkade zich opheft. En zodra dit gebeurd is, zie je weer groei!

Stel je voor je glijdt uit en vangt je op door je armen te strekken. Dit is de Hands Supporting Reflex. Fijn! Je hoofd heeft hierdoor de grond niet geraakt. Jij bent weer veilig, maar je brein blijft alert. Je blijft in de vecht-vlucht modus en ervaart stress. Ook blijft de Hands Supporting Reflex actief, terwijl je deze als kind al geïntegreerd had. Je krijgt er uitdagingen bij met bijvoorbeeld je grenzen aangeven of lichamelijke klachten bij je armen, polsen en schouders. Door je lichaam de Hands Supporting Reflex weer te laten afronden, kan je brein de stress loslaten. Je brein weet niet wanneer het weer veilig is, maar voelt dat het nu klaar is.

Nog meer lezen!

Wil je nog meer lezen over reflexen en reflexintegratie, lees hier dan verder.
Ben je geïnteresseerd in de verschillende protocollen en werkwijzes van reflexintegratie, dan kun je hier verder lezen.
Heb je vragen hoe reflexintegratie dan verder gaat in de praktijk, zul je hier antwoorden vinden.

Meer over reflexen
Verschillende protocollen
Reflexintegratie bij mooi rechtop

Hierboven zijn reflexen al kort besproken en is reflexintegratie uitgelegd. Over het onderwerp is nog meer te vertellen. Dat kan je lezen als je hier op klikt!

Mooi Rechtop werkt met reflexintegratie volgens MNRI en RMT. Er zijn verschillende protocollen. Wil je hier meer over weten, klik dan hier!

Hoe gaat reflexintegratie bij Mooi Rechtop? Waar begin je, wat doe jij en wat doe ik? Welke kleren zijn fijn? Op dit soort vragen komt een antwoord als je dit leest!