Mooi Rechtop is mijn bedrijf. En ik ben Carolien de Koning. Ik ben moeder van 3 kinderen. Een zoon en twee dochters.
Trots ben ik op een eigen werkplek in onze achtertuin. Het geeft mij de mogelijkheid werk en gezin te combineren en mezelf te blijven ontwikkelen.

Jaren heb ik enthousiast voor de klas gestaan in het Cluster 2 onderwijs; dit is onderwijs voor kinderen die uitdagingen hebben in de taalontwikkeling. Ik ervoer daar dat ik niet in staat was de echte oorzaken aan te pakken bij (leer-)uitdagingen.

Mijn missie

Ik wil dat iedereen zijn beste unieke zelf is. Als jij echt jezelf bent, dan straal je! Daar wil ik een bijdrage aan leveren. Ik werk met reflexintegratie om de ontwikkeling bij jou weer mogelijk te maken omdat beweging de sleutel is voor elke uitdaging!
Mijn missie is daarnaast ook reflexintegratie meer bekend te maken zodat het op veel plekken meegenomen wordt als oplossing, bijvoorbeeld voor reguliere hulp wordt ingezet. Reflexintegratie werkt immers aan het fundament. Ik zou het fantastisch vinden als scholen deze kijk integreren in hun kijk op leren!

Werken aan de basis

Ik wil werken vanaf het fundament. Ik werk met onder andere reflexintegratie om jouw basis beter te krijgen, omdat ik geloof dat wanneer je bewegingen niet optimaal hebt uitgevoerd je later tegen uitdagingen aanloopt. Dus wanneer je alle reflexen in je babytijd geïntegreerd hebt, dan zal je gedrag en bewegen doelgerichter zijn! En dus ook het leren makkelijker verlopen! En wie wil dat nu niet!
Het mooie is dat je met reflexintegratie alles wat je vroeger hebt laten liggen alsnog met simpele oefeningen aan kan pakken.

Bij Mooi Rechtop geen reguliere remedial teaching; juist werken aan de oorzaak!

Mooi Rechtop is geen plek waar je eindeloos woordjes en teksten zal lezen.
Ik kijk hoe jouw manier van bewegen jouw leren beïnvloedt. Hierdoor weet ik met welke reflexen we aan de slag gaan en krijg je voor thuis specifieke oefeningen mee om jouw ontwikkeling een boost te geven. Zo bouwen we aan een steviger fundament; een investering voor je leven! Dit zal ook effecten hebben op onverwachte gebieden. Dat komt omdat je zintuigen, je lijf, je brein en je bewegingen een hele sterke relatie hebben.

Pas beginnen met leren als je neurologisch hier klaar voor bent!

Ik geloof dat het leren en het ontwikkelen pas lukt als je er neurologisch klaar voor bent. Dus als het brein helemaal ingericht is, om die informatie te verwerken en te onthouden.

Bijvoorbeeld bij het leren lezen: dan moet je leren om de letters te herkennen, te benoemen en te kunnen plakken tot één woord. Dit woord leer je na een paar keer als geheel te herkennen, zodat het plakken achterweg kan blijven.
Te vroeg beginnen met het leren van letters kan leiden tot uitdagingen met lezen, omdat het brein er nog niet klaar voor is. Daar kijk ik dus naar: is je brein er klaar voor?

Zenuwverbindingen aanleggen door motorisch bezig te zijn

Neurologisch klaar ben je als je motorisch alle goed ontwikkelingsfases doorlopen hebt. Want met die motorische ontwikkeling maak je zenuwverbindingen aan. En die zorgen ervoor dat je elk stukje van je brein optimaal kunt inzetten! Zonder die zenuwweggetjes lukt dat niet en wordt leren een uitdaging!

En dan helpt oefenen, oefenen, eindeloos oefenen met lezen niet!
Maar dan is reflexintegratie de sleutel!

Wil je nog meer over mij en mijn zoektocht naar een andere kijk op leren lezen, klik dan hier!

Wil je meer weten over mijn unieke manier van werken? Dan kan je hier verder lezen.

Nieuwsgierig waarom ik voor de naam Mooi Rechtop heb gekozen? Dat leg ik hier uit!


Klik hier voor de voorwaarden