Werken in het onderwijs

Ik ben Carolien de Koning. Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik heb jaren gewerkt als juf op verschillende Kentalis scholen. Kinderen met TOS (Taal Ontwikkelings Stoornis) hebben echt mijn hart gestolen. Ik zocht naar andere manieren om het leren leren beter te kunnen begeleiden. Ik leerde dat er een sterke relaties was tussen bewegen, taal en leren. Hier wilde ik meer over weten.

Opleidingen met een andere kijk

Het begon met een opleiding tot Beelddenkspecialist. Er ging een wereld voor me open. Ik besefte dat begeleiden en leren zo anders kon en kwam daardoor tegemoet aan hele andere onderwijsbehoeften en talenten, in eerste instantie vooral bij mijzelf.
Ook begon ik in die tijd met mijn eigen bedrijf: Bureau Kroon (2010). Ik ontdekte een hele nieuwe groep collega’s. Samen met hen ging ik op zoek naar een andere kijk op leren. Ik dook de wereld van reflexintegratie en oogsamenwerking in.

Eigen ontwikkeling

Naast dat ik nu weet dat ik een beelddenker ben, dat ik ontzettend snel kan lezen en echt goede leer strategieën heb geleerd (eindelijk!), ben ik vooral letterlijk beter in staat een betere versie van mezelf te zijn. Doordat ik vele modules MNRI (Masgutova Neuro Reflex Integratie) volgde, maar ook andere opleidingen zoals RMT (Rythmic Movement Therapy) en met de laser werkte, kwam ik ook echt beter in mijn vel.
Ik kreeg minder moeite met Rechtop zitten; ik kon zelfs langer stilzitten bij het luisteren. De onrust in mijn benen, het moeten wiebelen nam af. Het malen, het blijven denken, werd minder. En… Ik ging meer voelen, hoe ik in zijn lijf zat, maar ook wat betreft emoties.
Na elke module kom ik herboren thuis! En elke keer opnieuw voel ik; hier wil ik mee werken! Daar hebben anderen ook recht op!

Mijn Curriculum Vitae

Mocht je het leuk vinden, dan kan je in een vogelvlucht zien wat ik allemaal heb gedaan. Ik probeer deze bij te werken, door elke nieuwe module of cursus er direct bij op te zetten! Klik hier om mijn CV te bekijken!

Klik hier voor de voorwaarden.